JAVNI POZIV za finansiranje biznisa marginaliziranih grupa žena i pripadnika drugih marginaliziranih grupa

Pokrenite svoj biznis uz bespovratna sredstva Općine Novo Sarajevo i USAID-a

Otvoren je Javni poziv za dostavljanje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku marginaliziranim grupama žena i pripadnicima drugih marginaliziranih grupa koje/i žele da osnuju vlastiti biznis.

Poziv je otvoren u saradnji sa USAID-ovim Programom podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE),  sa kojim je Općina Novo Sarajevo uspostavila Fond u iznosu od 60.000,00 KM radi stvaranja pretpostavki za održivi razvoj preduzetništva marginaliziranih grupa, kroz poticanje na samozapošljavanje, te njihovo veće i lakše uključivanje u preduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.

Važno je napomenuti da u marginalizirane skupine spadaju i mladi do 35 godina, te je stoga ovo prilika i za sve mlade koji razmišljaju o pokretanju svog biznisa da to sada i urade.

Javni poziv je otvoren od 13.11.2023. godine, a prijem aplikacija će se vršiti do 13.12.2023. godine.

Općina Novo Sarajevo i USAID/INSPIRE će organizirati edukaciju za sve zainteresirane u pogledu popune obrasca aplikacije i odgovoriti na sva dodatna pitanja, a koja će se održati 24.11.2023. godine, sa početkom u 10:00 sati, u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, ul. Kemala Kapetanovića br. 17, Grbavica.

Javni poziv sa pratećim obrascima može se preuzeti na stranici Općine Novo Sarajevo.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com