Naša stranica pruža informacije o poslovanju u BiH, savjete za preduzetnike, vijesti o preduzetništvu i najbolje prakse u poslovanju. U posljednjih nekoliko godina, preduzetništvo u BiH doživjelo je značajan rast, uz sve veći broj novih preduzeća koja su osnovana širom zemlje. Iz tog razloga, naša stranica ima za cilj pružiti potrebne informacije i savjete preduzetnicima koji žele uspješno poslovati u BiH. Bez obzira da li ste tek počeli sa poslovanjem ili već imate uspješnu kompaniju, naša stranica će Vam pružiti korisne informacije i savjete o najbitnijim događajima za preduzetnike u Bosni i Hercegovini koji će Vam pomoći u daljem razvoju Vašeg poslovanja.

O ZEPS-u

ZEPS je postao mjesto na kojem se susreću proizvođači, kupci, potrošači, zastupnici i trgovci, udruženja, investitori i svi drugi koji svojim prisustvom potvrđuju vlastito postojanje na tržištu, želju i potrebu za poslovnim kontaktom i ostvarenjem svoga cilja što zapravo predstavlja nit koja ih sve povezuje.

Pozivamo i vas da svojim prisustvom budete dio ovog poslovnog ambijenta u kom se susreću ljudi i ideje, u kom se razmjenjuju iskustva, sklapaju nova poslovna poznanstva i ugovaraju poslovi.

LOKACIJA

Kamberovića polje
Zenica, Bosna i Hercegovina

VRIJEME

Utorak – Subota
od 01. do 05. Oktobra 2024

Centar „Skenderija“ – Sarajevski sajam Vas poziva da učestvujete na jubilarnom
10. SAJMU BOSANSKO – HERCEGOVAČKE PRIVREDE
u terminu od 21. do 24. novembra 2024. godine

Mjesto održavanja: Gradska dvorana „Mirza Delibašić“, Centar Skenderija Sarajevo
Moto sajma: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“

Organizacijom Sajma i osmišljenim promotivnim aktivnostima nudimo priliku izlagačima da prikažu najnovija domaća i regionalna tehnološka i kreativna dostignuća. Prilika je to za promociju pozitivnog odnosa prema poduzetništvu, poticanje međusobne saradnje, upoznavanje stručne i druge javnosti s mogućnostima ulaganjima i poticajnim mjerama

Stručno edukativni program održava se na centralnom prezentacionom prostoru dvorane koji će kao i prethodnih godina biti u fokusu interesovanja izlagača, posjetilaca i medija.

Rezervišite Vaše mjesto na Sajmu prijavom učešća.

Za sve dodatne informacije, prijedloge i sugestije možete kontaktirati:
Bojčić Amira, projekt menadžer

Fondacija 787 – Фондација 787

Kada kažemo dizajnerka, arhitektica, programerka, preduzetnica, fotografkinja, studentica ili strastvena zaljubljenica u modu i inovacije, a vi se pronalazite, to znači da potencijalno imamo IDEALAN poziv za vas!

Vođeni vizijom transformacije za bolju modnu budućnost Fondacija 787 – Фондација 787 organizuje modni ideathon pod nazivom “𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗺𝗼𝗱𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗲” – dvodnevni događaj osmišljen je da okupi preduzetne, kreativne i inovativne žene iz različitih sektora kako bi zajedničkim snagama razvile inovativna poslovna rješenja za modnu industriju.

A sve što će nam trebati je upravo vaša motivacija, kreativnost i inovativnost!

📅𝗞𝗮𝗱𝗮?

~ Ideathon će se održati od 21 do 22. juna 2024. godine.

📍𝗚𝗱𝗷𝗲?

~ Ideathon se održava u okolici Sarajeva, a sve odabrane polaznice će biti obaviještene o tačnom mjestu održavaja.

❤️𝗕𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝘁𝗶?

~ Mentorska podrška, umrežavanje sa bh. kreativkama i sjajna novčana nagrada od 3.000 KM pobjedničkom timu.

🔗𝗞𝗮𝗸𝗼 𝗺𝗼𝗴𝘂 𝗯𝗶𝘁𝗶 𝗱𝗶𝗼 𝗜𝗱𝗲𝗮𝘁𝗵𝗼𝗻𝗮?

~ Prijavom putem obrasca koji se nalazi na linku: https://bit.ly/4bSw3ue

⏳𝗗𝗼 𝗸𝗮𝗱𝗮 𝗶𝗺𝗮𝗺 𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗮 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗶𝗺?

~ Prijave su otvorene do 8.6.2024. godine.

Više informacije o samom ideathonu možete pronaći na linku poziva, a mi nestrpljivo čekamo vaše prijave! Jer, čeka nas precool zadatak – 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗺𝗼𝗱𝗻𝗲 𝗶𝗻𝗱𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗲! #F7

U sklopu 13. Sarajevo Business Foruma, prisutni će imati priliku slušati i aktivno učestvovati u ključnim temama regionalne perspektive članstva u EU, njegove šire implikacije na rast i integraciju, dobiti uvide u vladine strategije, programe i inicijative za promicanje boljih ekonomskih izgleda. U saradnji sa Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, diskutovat će se o razvoju željezničke infrastrukture, istraživati mogućnosti uvida u strategiju, kapacitete i način pristupa Digitalnoj Evropi za Bosnu i Hercegovinu, te ispitivati potencijale turističke industrije s posebnim naglaskom na franšize i zdravstveni turizam.

I ove godine na Sarajevo Business Forumu bit će dodijeljena  prestižna priznanja ”Sarajevo Business Bridge Awards”, kompanijama i pojedincima koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem doprinijeli razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime.

Dvanaesti po redu, Sarajevo Business Forum, prestižna i prepoznatljiva platforma za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti investiranja i poslovanja u zemljama Jugoistočne Evrope, organizuje se sa ciljem poticanja ekonomskog razvoja svih država u regionu. U 2023. godini, ponudit će svim sudionicima dva dana prekograničnog iskustva zanimljivih panela, rasprava i poslovnog umrežavanja. Uz prisustvo više od 1.500 domaćih, regionalnih i svjetskih predstavnika vlada, ministarstava, investitora i predstavnika poslovnih zajednica koji dolaze iz oko 50 zemalja svijeta, na 12. SBF-u očekuju se prezentacije preko 200 investicijskih projekata i poslovnih prilika, organizacija više od 400 G2G/G2B/B2B sastanaka uz prisustvo preko 200 predstavnika medija iz BiH, zemalja regiona i svijeta.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com