O nama

Šta je biznis informator?

Svi oni koji tek pokreću vlastiti posao, ili možda žele da dalje razviju postojeći, vrlo često traže informacije o tome šta je sve neophodno za ovaj poduhvat, mogu li negdje naći sredstva za razvoj svog biznisa, kome se obratiti i slično. Iz tog razloga kreirana je ova web stranica koja će preduzetnicima, kako iz BiH, tako i iz Srbije, olakšati pronalaženje ovih informacija. Stoga je ovo mjesto na kojem možete pronaći informacije o tome kako pokrenuti vlastiti biznis, koji su izvori finansiranja dostupni, koji su događaji na kojima bi mogli učestvovati i dobiti korisne informacije i sl.
Pokretanje i vođenje vlastitog biznisa je zaista jedan obzbiljan poduhvat, za čiji uspjeh je potreban ogroman trud i rad, te je cilj ove web stranice da svim preduzetnicima barem pomognemo u lakšem pronalaženju neophodnih informacija.
Nadamo se da ćemo u tome uspjeti, i da će vam ova stranica biti od pomoći.

O projektu

Projekat “Podrška uspostavljanju i unapređenju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM” realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II)-Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Projekat realizuju Općina Novo Sarajevo u partnerstvu sa Općinom Ilijaš i Krovnom organizacijom mladih Srbije (KOMS), kao i sa opštinama Sremska Mitrovica i Loznica, koje imaju ulogu pridruženih partnera.

Cilj projekta je povećanje prilika za zapošljavanje kroz zajedničke aktivnosti na razvoju novih mehanizama za podršku samozapošljavanju, kroz primjenu novih metodologija u prekograničnom području BiH i Srbije, kroz primjenu zajedničkih programa, obrazovanje, prenos znanja, kao i aktivnosti na podizanju svijesti o značaju predzetništva.

Mapa

Testno kao na stranici https://opstinesanulaotpada.com/ samo što ovde prelaskom miša imate nazive i klikom linkove opština.

Općina Novo Sarajevo
Zmaja od Bosne 55
71 000 Sarajevo BiH
Tel: +387 33 492-100
E-mail: novosarajevo@novosarajevo.ba
Web: https://novosarajevo.ba

Općina Ilijaš
Ul. 126. Ilijaške brigade, br.6
71 380 Ilijaš BiH
Tel: +387 33 58 06 20
E-mail: info@ilijas.ba
Web: https://ilijas.ba

Krovna organizacija mladih Srbije
Kralja Milutina 15
11 000 Beograd Srbija
Tel: (+381) 011 407 6251
E-mail: office@koms.rs
Web: https://koms.rs

Finansiranje

Domaći izvori finansiranja

  • Programi Finansiranja Općine Novo sarajevo

Međunarodni izvori finansiranja

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com