Preduzetnici čine okosnicu snažnih ekonomija. Pošto mala i srednja preduzeća i preduzetnici su također lojalni svojoj teritoriji i stvaraju stabilno, lokalno zapošljavanje prisustvo snažnog preduzetničkog eko-sistema ide u korist regijama i gradovima jačanjem njihovog društvenog i ekonomskog sistema. Regionalne i lokalne vlasti imaju ne samo ključnu ulogu u podršci svojim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, već i jasnu odgovornost prema njima. Kako Općini Novo Sarajevo, tako i drugim partnerima na projektu – Općini Ilijaš i Krovnoj organizaciji
mladih Srbije, veliko zadovoljstvo je biti dijelom projekta “SYSTEM” i imati priliku doprinijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje, posebno mladih ljudi, u obje zemlje.
Izgradnja jakog preduzetničkog eko-sistema i pružanje podrške preduzetnicima u pokretanju i širenju njihovih poslovnih poduhvata je bila osnovna misija projekta SYSTEM, uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru finansijskog instrumenta pretpristupne pomoći IPA II kroz Program prekogranične saradnje Srbija-Bosna i
Hercegovina 2014-2020.
Učesnici projekta su imali priliku naučiti nove tehnike i steći bolji uvid u preduzetništvo, inovacije i finansiranje iz fondova EU, kao i razmijeniti iskustva sa uspješnim preduzetnicima iz regiona. Ova publikacija dobrih preduzetničkih praksi prikazuje neke od najuspješnijih implementiranih a koji su uz mentorsku i stručnu podršku u okviru projekta “SYSTEM” razradili svoje biznis ideje, otključali svoj preduzetnički potencijal i našli svoje mjesto u preduzetništvu. Svaka pojedinačna preduzetnička priča je važna na svoj način, ali tek uz pravu podršku zajednice ona postaje dio velike cjeline koja nas vodi u budućnost.
Čitanje o iskušenjima, odlukama i uspjesima drugih preduzetnika je efikasan način da svi koji istražuju preduzetništvo ili su u ranoj fazi pokretanja poslovnog poduhvata steknu uvid u to kakvo bi njihovo iskustvo moglo biti.
Iskreno se nadamo da će ovi primjeri dvanaest (12) uspješnih poslovnih priča pružiti preduzetničku inspiraciju svima kojima je potrebna.
Zato odvojite malo vremena da razmislite o njihovim riječima i dopustite im da budu dodatna motivacija koja je potrebna da nastavite naprijed!
Podignite zavjesu za uspješne preduzetničke priče iz BiH i Srbije!

Publikacija – Uspješne preduzetničke priče
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com