Bizsistem

Zajednica za aktivizam i preduzetništvo u prekograničnom području Bosne i Hercegovine i Srbije


Korisni linkovi

Dobrodošli u sekciju “Korisni linkovi za poslovne pokretače”! Donosimo vam niz korisnih linkova koji će vam pomoći u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa. Bez obzira na to jeste li u Novom Sarajevu, Ilijašu, Srbiji ili drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, ovi linkovi će vam pružiti resurse i informacije koje vam mogu biti od koristi.

Ministarstva i komore:

 • Federalno ministarstvo razvoja, pod. i obrta – Ovo ministarstvo pruža informacije o zakonodavstvu, poticajima, programima podrške i drugim resursima za razvoj poslovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine.
 • Ministarstvo privredeI preduzetništva RS – Ovo ministarstvo pruža informacije o ekonomskim politikama, investicijama, poticajima i drugim resursima za privredu i preduzetništvo u Republici Srpskoj.
 • Privredna komora Republike Srpske – Ova komora pruža podršku poslovnim subjektima kroz usluge savjetovanja, obrazovanja, promocije i drugih resursa za razvoj poslovanja u Republici Srpskoj.
 • Privredna komora FBiH – Ova komora pruža informacije, usluge i podršku poslovnim subjektima u Federaciji Bosne i Hercegovine, uključujući savjetovanje, obuku, certifikaciju i druge resurse za poslovni razvoj.
 • Privredna komora Kantona Sarajevo – Ova komora pruža informacije o poslovnom okruženju, zakonodavstvu, poticajima i drugim resursima za poslovanje u Sarajevu i Kantonalnom području.

Organizacije i fondacije:

 • BH Telecom TechLab – Ovaj tech laboratorij BH Telecoma pruža podršku tehnološkom inoviranju, digitalizaciji i razvoju informacijske tehnologije za poslovne subjekte u Bosni i Hercegovini.
 • Fondacija Mozaik – Ova fondacija pruža finansijsku podršku, mentorstvo i obuku za pokretanje i razvoj biznisa u Bosni i Hercegovini, s fokusom na mlade i žene.
 • Investicijska fondacija IMPAKT – Ova fondacija pruža podršku investicijama, biznisu i privrednom razvoju u Bosni i Hercegovini. Na njihovoj web stranici možete pronaći informacije o poticajima, finansijskoj podršci, kao i savjete i smjernice za pokretanje i razvoj biznisa u BiH.
 • Udruženje poslodavaca FBiH – Ovo udruženje okuplja poslodavce u Federaciji Bosne i Hercegovine te pruža usluge kao što su informiranje o zakonodavstvu, savjetovanje, obuka, kao i zastupanje interesa poslodavaca. Na njihovoj web stranici možete pronaći resurse koji će vam pomoći u upravljanju vašim biznisom u FBiH.
 • Unija poslodavaca Republike Srpske – Ova unija predstavlja poslodavce u Republici Srpskoj i pruža usluge kao što su informiranje, savjetovanje, zastupanje interesa i podrška u upravljanju biznisom. Na njihovoj web stranici možete pronaći resurse koji će vam biti od koristi za pokretanje i vođenje vašeg biznisa u RS.
 • Women in Adria – Ova unija predstavlja poslodavce u Republici Srpskoj i pruža usluge kao što su informiranje, savjetovanje, zastupanje interesa i podrška u upravljanju biznisom. Na njihovoj web stranici možete pronaći resurse koji će vam biti od koristi za pokretanje i vođenje vašeg biznisa u RS.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com